John Scheenen

John Scheenen Allied ConsultJohn is oprichter/ directeur van Allied Consult. Hij is afgestudeerd als A&O psycholoog aan de RU in Groningen en is Master in Management and Organisation van de Tilburg University (TiasNimbas Business School) en Ashridge Management Institute (GB). Hij bezocht postdoctorale internationale trainingsprogramma’s op het gebied van Leiderschap, Human Resource Management en Group Relations in Zwitserland (IMD, Lausanne, Engeland (Tavistock Institute), Israël, (OFEK) en Duitsland (EPOC, European Psychoanalytic Organisational Consulting). Daarnaast heeft hij uitgebreide training gehad op het gebied van Groepsdynamische Groepstherapie en Familie- en Organisatieopstellingen (Bert Hellinger).
Als management consultant is hij gespecialiseerd in organisatiediagnose en in het ontwerpen, regisseren en implementeren van veranderings- en transitieprocessen in diverse organisaties: haven, chemie, verzekeringen, logistiek, onderwijs en gezondheidsinstellingen. Tijdens transities ondersteunt hij leidinggevenden bij het doorgronden van (soms onbewuste) organisatieprocessen die de ontwikkeling van de organisatie belemmeren en bij het verkennen van mogelijkheden om deze processen positief te beïnvloeden. Hierbij is het tegelijkertijd verkrijgen van een beter inzicht in hun persoonlijk leiderschap en de daarmee samenhangende veranderingsimpact in de context van hun rol, team en organisatie, van belang.
Hij ondersteunt teams bij het creëren van effectief teamwork met de meest mogelijke zelfstandigheid en hij coacht individuele leiders die functioneren op diverse niveau’s.
Hij maakt regelmatig deel uit van de “behavioural faculty” van diverse internationale MD programma’s van grote ondernemingen op het gebied van “leadership and teamdevelopment” in Brazilië, China, Finland, Nederland, de VS en Zwitserland.
Hij wordt frequent gevraagd om een bijdrage te leveren aan het bewerken van vraagstukken op het gebied van organisatieontwikkeling, conflicten, teambegeleiding en executive coaching in België, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje en Zweden